BİR YABANCIYA NASIL ANLATICAM !!!
“Sorunlarıma çözüm bulamıyorum. Sorunlar bir iken iki, iki iken üç oldu. Her şey ters gidiyor. Sanki tuttuğum dalı kurutuyorum. Nerde hata yapıyorum bir bilsem sanki çözebilirim. Ama yoruldum, tükendim ve artık istemiyorum. Artık insanlarla olmak istemiyorum, onların imalı küçümseyen, dalga geçen davranışları ile uğraşmak istemiyorum.”
Bu düşünceler 35 yaşında evli ve iki çocuk sahibi bir annenin sözleridir. Bazen hayat yorar. Durup dinlenmeden mücadele ederiz. Öyle ki savaştıkça yorulur, yoruldukça uzaklaşırız. Hele ki Türk toplumundaki örf, adet ve gelenekler ile modernize olmaya çalışan aile kültürü, bedeli, aile üyelerinden birine keser. Bir Çin Atasözü şunu der;“ailenin gücü, en zayıf aile üyesinin gücü kadardır”. Sen ki kendini gizleyip görünmezleştirdiğinde , önceliği çocuğuna, yakınına verdiğinde sanma ki onlar daha güçlü olacak.
İçe çekilmiş, suskunlaşmış kişi kendine bile yabancılaşmışken , bir yabancı olan klinik psikoloğa neyi , nasıl anlatsın. Bu sorun da profesyonel yardım almayı engelleyen en önemli sebeplerden biridir.
Tüm bu zorlukları kendinde hissediyorsan;
Bil ki , bu düşünce terapiye gelmeden önce her danışanın endişeleridir. Sendeki biraz daha ağdalı olabilir. Bu sadece elini çabuk tutmanı hatırlatmalıdır sana.
Bil ki; sen elini uzattığında ancak, sana verecek bir şeylerimiz olabilir.
Uzman Klinik Psikolog – Çocuk – Ergen - Aile ve Evlilik Terapisti
1992 – 1995 yılları arası Uludağ Üniversitesi Psikiyatri A.B.D. da Klinik Psikoloji uzmanlık eğitimini aldı.
Bireysel (Yetişkin) Psikoterapi
Çocuk ve Ergen Psikoterapi
Aile Psikoterapisi
Evlilik Psikoterapisi
Psikometrik Ölçme